3 Ιουνίου 2011

Λιγα Λόγια για το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.



Άρχισε να λειτουργεί το 1985 και έγινε αμέσως γνωστό στους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα της Ελλάδας, μόλις 45 λεπτά από την πόλη των Τρικάλων, ακριβώς ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι.


Με πίστες για αρχάριους, αλλά και έμπειρους σκιέρ και με δύο σαλέ στη βάση και την κορυφή του, το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς. Πρόκειται για ένα τουριστικό χιονοδρομικό κέντρο με υποδομές, που το καθιστούν ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Οι μεγάλοι θα ενθουσιαστούν με την ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση, αφού οι δρόμοι, που οδηγούν εκεί είναι πάντα ανοιχτοί, αλλά και με τα σαλέ ενώ οι Βενιαμίν της κάθε οικογένειας θα λατρέψουν τους αμέτρητους χώρους για παιχνίδι με το χιόνι. Όλα αυτά φυσικά, μέσα στο μαγευτικό τοπίο των Περτουλιώτικων λιβαδιών. 
Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου του Νομού Τρικάλων απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το γραφικό χωριό Περτούλι. Βρίσκεται σε μια ονειρεμένη τοποθεσία, χαρακτηριστικό της οποίας είναι το πυκνό της δάσος, το οποίο θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα δάση ελάτης στην Ελλάδα. Στο δάσος αυτό βρίσκουν καταφύγιο πολλά άγρια ζώα, όπως ελάφια, λύκοι, αρκούδες καθώς και πολλά είδη πουλιών. Ο σταθμός βάσης του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίουβρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων και διαθέτει άνετο πάρκινγκ ενώ ο σταθμός της κορυφής του βρίσκεται στα 1350 μέτρα.

Διαθέτει συνολικά τρεις πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Μία πίστα για αρχάριους, μία μεσαίου βαθμού δυσκολίας και μία πίστα για έμπειρους σκιέρ. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου λειτουργεί και σχολή για σκι, με έμπειρους δασκάλους, καθώς και κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού.

Στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας με θέα το πανέμορφο χιονισμένο δάσος. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου διοργανώνονται μάλιστα κάθε χρόνο και βραδιές νυχτερινού σκι, ιδανικές για όλες τις ρομαντικές ψυχές, που βιώνουν μία μοναδική εμπειρία στην ελατοσκέπαστη πλαγιά των Περτουλιώτικων Λιβαδιών, απέναντι από την κορυφή του Κόζιακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου