2 Ιουνίου 2011

Τι γράφουν για τα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το Περτούλι, ως ορεινό παράδεισο, αφού είναι περιτριγυρισμένο από βουνάδάσηλιβάδιαγεμάτα με αγριολούλουδα και τρεχούμενα νερά. Στο Περτούλι, το μεγαλείο της φύσης ολοκληρώνεται με τα πασίγνωστα Περτουλιώτικα Λιβάδια, στα οποία πολλά ζωάκια βόσκουν αμέριμνα. Κυρίως θα συναντήσετε αγελάδες ντόπιων κτηνοτρόφων, που έχουν συνηθίσει να τους επισκέπτονται καθημερινά αμέτρητα άτομα, που θέλουν να χαλαρώσουν στην απόλυτη ηρεμία των καταπράσινων και ονειρεμένων Περτουλιώτικων Λιβαδιών
Τα Περτουλιώτικα Λιβάδια μάλιστα, έχουν συνδεθεί με το ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, που διοργανώνεται στα τέλη Ιουνίου και γίνεται το σημείο συνάντησης των Σαρακατσαναίων.


Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια θα συναντήσετε το δάσος με τα ζαρκάδια και τα ελάφια, που κρατούν συντροφιά σε όλους τους επισκέπτες τους, καθώς και οργανωμένους χώρους, που προσφέρονται για πικ – νικ δίπλα σε βρύσες με δροσερό νερό. Η μέρα ενός επισκέπτη μπορεί να γεμίσει με έναν απλό περίπατο μέσα στο απέραντο πράσινο, με ορειβασία, ιππασία, ποδηλασία και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται μέσα στον καθαρό αέρα.


Η δραστηριότητα, όμως, που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους είναι η ιππασία και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Γίνεται με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών, με ήμερα, ντόπιας φυλής άλογα και σε οργανωμένες διαδρομές στο καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής. Η διάρκεια της ιππασίας ξεκινά από 30 λεπτά και φτάνει μέχρι και τη μία ώρα ενώ πρόκειται για μία δραστηριότητα, που γίνεται όλο τον χρόνο. 


Στα Περουλιώτικα Λιβάδια το μάτι χάνεται στο απέραντο πράσινο της περιοχής. Πανύψηλα έλατα και τρεχούμενα νερά μαγνητίζουν τους επισκέπτες, που μένουν άφωνοι με την μαγεία της φύσης.


Τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, που συνδέονται άμεσα με την οροσειρά του Κόζιακα, δυτικά της πόλης των Τρικάλων, είναι μία εκπληκτικής ομορφιάς επίπεδη ζώνη 800 στρεμμάτων, τοποθετημένη ανάμεσα στα βουνά. Διασχίζονται από τον ποταμό Ξεριά η Περτουλιώτικο, ο οποίος τροφοδοτεί τον Αχελώο. Ολόκληρη η περιοχή των Περτουλιώτικων Λιβαδιών είναι ένας απέραντος πίνακας ζωγραφικός, όπου άνθρωπος και φύση ζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου